Workshop Towards an African Open Science Platform Infrastructure Framework

Report of Contributions

Welcome Remarks from the Host, ...

Contribution ID: 0

Type: not specified

Welcome Remarks from the Host, EthERNet

Wednesday 1 November 2017 09:00 (10 minutes)

Presenter: Mr ASSEFA, Zelalem (EthERNet)

Session Classification: Opening & Welcome Remarks

Welcome Remarks from Ethiopian ...

Contribution ID: 1

Type: not specified

Welcome Remarks from Ethiopian Academy of Sciences (EAS)

Wednesday 1 November 2017 09:10 (10 minutes)

Presenter: Prof. FETENE, Masresha (Ethiopian Academy of Sciences) **Session Classification:** Opening & Welcome Remarks

Welcome Remarks from the Africa...

Contribution ID: 2

Type: not specified

Welcome Remarks from the African Open Science Platform (AOSP)

Wednesday 1 November 2017 09:20 (10 minutes)

Presenter: Ms VELDSMAN, Susan (Academy of Sciences of South Africa) **Session Classification:** Opening & Welcome Remarks

Welcome Remarks from UbuntuN...

Contribution ID: 3

Type: not specified

Welcome Remarks from UbuntuNet Alliance

Wednesday 1 November 2017 09:30 (10 minutes)

Presenter: Dr HOBA, Pascal (UbuntuNet Alliance)

Session Classification: Opening & Welcome Remarks

Welcome Remarks from the Ethio...

Contribution ID: 4

Type: not specified

Welcome Remarks from the Ethiopian Government

Wednesday 1 November 2017 09:40 (10 minutes)

Presenter: Prof. KASSU, Afework (State Minister for Science and Technology)Session Classification: Opening & Welcome Remarks

African Open Data/Open Science...

Contribution ID: 5

Type: not specified

African Open Data/Open Science Agenda

Wednesday 1 November 2017 09:50 (25 minutes)

Presenter: Ms VELDSMAN, Susan (Academy of Sciences of South Africa) **Session Classification:** Session 1: Context

Ethiopia Open Data/Open Science ...

Contribution ID: 6

Type: not specified

Ethiopia Open Data/Open Science Agenda

Wednesday 1 November 2017 10:15 (25 minutes)

Presenter: Mr WORDAFA, Teklemichael T.

Session Classification: Session 1: Context

Discussion

Contribution ID: 7

Type: not specified

Discussion

Wednesday 1 November 2017 10:40 (20 minutes)

Session Classification: Session 1: Context

Competency Framework: Comput...

Contribution ID: 8

Type: not specified

Competency Framework: Computer/Networks/Systems/Data Infrastructure Engineers, Statisticians, Data Scientists, Librarians, Data Curators & Researchers, perspectives from NICIS

Wednesday 1 November 2017 11:30 (25 minutes)

Presenter: HUGO, Wim

Data Carpentry

Contribution ID: 9

Type: not specified

Data Carpentry

Wednesday 1 November 2017 12:45 (25 minutes)

Presenter: Ms VAN DER WALT, Anelda (TALARIFY)

Conjugating Open Science and Op...

Contribution ID: 10

Type: not specified

Conjugating Open Science and Open Education: the Sci-GalA e-Research Hackfest model

Wednesday 1 November 2017 12:20 (25 minutes)

Presenter: BARBERA, Roberto (University of Catania)

Discussion

Contribution ID: 11

Type: not specified

Discussion

Wednesday 1 November 2017 13:10 (20 minutes)

Role and Progress by UbuntuNet A ...

Contribution ID: 12

Type: not specified

Role and Progress by UbuntuNet Alliance and NRENs

Wednesday 1 November 2017 14:30 (25 minutes)

Presenter: Dr HOBA, Pascal (UbuntuNet Alliance)

Developments in Regional SADC ...

Contribution ID: 13

Type: not specified

Developments in Regional SADC Cyberinfrastructure to Support Open Data and Open Science, SKA

Wednesday 1 November 2017 14:55 (25 minutes)

Presenter: Dr MOTSHENGWA, Tshiamo

Ethiopian Cyberinfrastructure

Contribution ID: 14

Type: not specified

Ethiopian Cyberinfrastructure

Wednesday 1 November 2017 15:20 (25 minutes)

Presenter: Mr ASSEFA, Zelalem (EthERNet)

Discussion and Wayforward

Contribution ID: 15

Type: not specified

Discussion and Wayforward

Wednesday 1 November 2017 15:45 (20 minutes)

Basic collaboration skills for e-...

Contribution ID: 16

Type: not specified

Basic collaboration skills for e-infrastructure engineers (experience from Africa-Arabia ROC and Sci-GalA)

Wednesday 1 November 2017 11:55 (25 minutes)

Presenter: Dr BECKER, Bruce (CSIR Meraka Institute)